maanantai 11. elokuuta 2014

Ortlieb kuivasäkki

Ortlieb, se vanha kunnon vedenpitävä säkki! Pyöräkansan, melojien sekä vaeltajien suosiossa ollut jo kauan. Olen käyttänyt kuivasäkkejä itsekin jo pitkään. Niiden sisään pakkaan yleensä kaikki varusteet, jotka on rinkassa vaellusreissulla. Koskaan en kuitenkaan ole päässyt testaamaan sitä tosioloissa, joten nyt repäisin kesän kunniaksi ja pistin kassin testiin.
Pakko myöntää, olin nössö enkä uskaltanut pakata pussiin mitään arvokasta, joten uimarannalla ollessani työnsin pussiin kengät sekä pyyhkeen. Pyyhkeestä näkisi hyvin jos pussi vuotaisi.

Olen virittänyt omaan Ortliebiin olkahihnan kahden karabiinin sekä vanhasta matkalaukusta irrotetun hihnan avulla. Sadekeleillä tämä viritelmä on muuten erittäin näppärä merimiessäkki ja tavarat pysyy kuivana! Valmistajan mukaan pussin suu (jonka sulkumekanismi on siis rullaus) tulisi kiertää 3-5 kierrosta, jotta sulku olisi varma. Noudatin kiltisti neuvoa. Sadekelin testit eivät minulle riitä, joten kamat säkkiin, suuaukko kiinni ja eikun jontkaan!
Tarkoituksena oli uida n.50m matka lähimpään saareen, jossa tarkistaisin tavaroiden tilan. Hypyn aikana pussi ei mennyt vedenpinnan alapuolelle. Nämä kuivasäkithän eivät siis kestä vedenpinnan alle työntämistä. Säkki olalle ja koiralla lähisaareen.

Uimamatkan jälkeen tarkistin tavaroiden tilan. Suuaukosta ei ollut lainehtinut vettä sisään, mutta hiukan kostea se oli ja luulen, että jos olisin jatkanut uimista pidempään olisi pussiin saattanut mennä jonkin verran vettä. Tavarat olivat siis pysyneet kuivana! Hypistelin säkkiä ja huomasin sen sirisevän pohjan läheltä. Siellä oli jonkin kauan sitten tulleen naarmun ohessa pikkiriikkinen reikä! Siitä vesi ei kuitenkaan ollut tullut säkin sisälle.

Pistin tavarat takaisin säkkiin ja uin takaisin uimarannalle. Nyt keskityin siihen, että kuljetin säkkiä suuaukko kohti taivasta. Näin säkkiin ei mennyt sitäkään vähää vettä sisälle. Kotona minua kuitenkin odottaisi joka tapauksessa säkin paikkaaminen.

Summana: jos omistat ehyen säkin, voi vedenylityksen tehdä uimalla huoletta, kunhan muistaa vahtia suuaukkoa, ettei se mielellään osuisi veteen.

Mikäli haluat CRN porukan mukana reissuun, niin olehan yhteydessä niin järjestetään jotain kivaa. Mukaan mahtuu kaikki vauvasta vaariin :)

-Sebastian "Rockstar From The Woods"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti